Seperator

Λευκάδα & Τηλεβοΐδες νήσοι

10 ημέρες περιπέτειας και εξερεύνησης με θαλάσσιο καγιάκ σε μια από τις πιο συναρπαστικές περιοχές της Ελλάδας.

Mε σημείο εκκίνησης το γραφικό χωριουδάκι του Αγίου Νικήτα στη Λευκάδα, θα ταξιδέψουμε σε ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της ελληνικής ακτογραμμής, με ενδιάμεσους σταθμούς μας, το Μεγανήσι, και τα πανέμορφα νησιά Κάλαμος και Κάστος.

Το ταξίδι είναι κατάλληλο για άτομα που διαθέτουν ήδη κάποια εμπειρία σε θαλάσσιο καγιάκ.

Ως εμπειρία εκλαμβάνονται οι συμμετοχές σε αντίστοιχα ή μονοήμερα ταξίδια με θαλάσσιο καγιάκ ή μαθήματα εισαγωγής και βελτίωσης στο θαλάσσιο καγιάκ .

Εμπειρία σε ελεύθερο κάμπινγκ είναι επίσης ευπρόσδεκτη!

 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα χρειαστεί να διανυκτερεύσουμε σε ελεύθερο κάμπινγκ (4 διανυκτερεύσεις), καθώς και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια* (4 διανυκτερεύσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών της πρώτης και της τελευταίας ημέρας).

Τις ημέρες διανυκτέρευσης στο κάμπινγκ, θα αναλάβουμε να φτιάξουμε μόνοι μας και το δείπνο, ενώ τις υπόλοιπες, θα δειπνήσουμε σε τοπικές ταβέρνες.

 

* Ενδεικτική διαμονή:

 • Ημέρα συνάντησης:

Αφού εγκατασταθούμε στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην περιοχή του Αγίου Νικήτα, στη Λευκάδα, στα οποία θα διανυκτερεύσουμε, (επιπλέον πληροφορίες σε σχέση με τη διανυκτέρευση θα σας αποσταλεί στο μήνυμα επιβεβαίωσης της κράτησης), συναντιόμαστε νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας προκειμένου να γνωρίσουμε την ομάδα και να σχεδιάσουμε λεπτομέρειες  στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε τις επόμενες ημέρες.

 • Ημέρα 1η: Άγιος Νικήτας-Κομηλιό (απόσταση: περίπου 7 Nm):

Με αφετηρία μας τον γραφικό Άγιο Νικήτα, ετοιμάζουμε τα σκάφη μας και ξεκινάμε το ταξίδι μας με κατεύθυνση νότια. Οι πρώτες εικόνες της εμπειρίας μας ξεχειλίζουν από την ομορφιά που κυριαρχεί σε αυτό το κομμάτι της ακτογραμμής: βράχοι από ασβεστόλιθο, πανέμορφες παραλίες και νερά συνθέτουν το τοπίο. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής μας στη δυτική πλευρά της Λευκάδας, θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε μια από τις υπέροχες παραλίες που θα συναντήσουμε στη διαδρομή, έχοντας ως τελικό μας προορισμό την παραλία όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 • Ημέρα 2η: Κομηλιό-Πόρτο Κατσίκι (απόσταση: περίπου 9 Nm):

Αφού πάρουμε το πρωινό μας και απολαύσουμε την πρωινή μας βουτιά στην υπέροχη παραλία που περάσαμε τη νύχτα μας, ξεκινάμε με κατεύθυνση το νησάκι Σέσουλα, ένα μικρό διαμάντι “κρυμμένο” δυτικά αυτής της ακτογραμμής. Με τα sea kayak μας εξερευνούμε τις ομορφιές του και έπειτα από μια ενδιάμεση αναζωογονητική στάση για μπάνιο και φαγητό, καταλήγουμε σε μια από τις εντυπωσιακότερες παραλίες της Ελλάδας, όπου και θα περάσουμε τη νύχτα μας: το Πόρτο Κατσίκι.

 • Ημέρα 3η: Πόρτο Κατσίκι-Βασιλική-Αγιοφύλλι (απόσταση: περίπου 10 Nm):

Η τρίτη μέρα του ταξιδιού ξεκινά με μια εντυπωσιακή ακτογραμμή για sea kayaking και εξερεύνηση του Δουκάτου, στο νότιο ακρωτήρι της Λευκάδας, συνεχίζοντας μέχρι τον κόλπο της Βασιλικής, επίνειο του χωριού Βασιλική, που θα μας δώσει την ευκαιρία να ξεκουραστούμε για λίγες ώρες, απολαμβάνοντας τον καφέ μας. Αργότερα, θα συνεχίσουμε με τελικό προορισμό μας την παραλία Αγιοφύλλι, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 • Ημέρα 4η: Αγιοφύλλι-Σύβοτα-Μικρός Γιαλός (απόσταση: περίπου 10 Nm):

Αφήνοντας πίσω μας την παραλία Αγιοφύλλι, διασχίζουμε με τα sea kayak μας τη γαλήνια νότια πλευρά της ακτογραμμής της Λευκάδας, βάζοντας πλώρη για έναν από τους πλέον γραφικούς κόλπους της Ελλάδας: το όμορφο τοπίο του κόλπου του χωριού Σύβοτα αποτελεί το ιδανικό μέρος για να απολαύσουμε το γεύμα μας.. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας στα Σύβοτα, συνεχίζουμε την εξερεύνησή μας με τα sea kayak μας με κατεύθυνση τον Μικρό Γιαλό και τον όρμο Ρούδα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Οι τοπικές ταβέρνες, είναι έτοιμες να μας προσφέρουν τοπικές παραδοσιακές λιχουδιές, που υπόσχονται να μας χαρίσουν ένα από τα νοστιμότερα δείπνα του ταξιδιού!

 • Ημέρα 5η : Mικρός Γιαλός-Σκορπιός-Μεγανήσι (απόσταση: περίπου 8 Nm):

Aφού πάρουμε πρωινό, ετοιμαζόμαστε και αφήνουμε τον Μικρό Γιαλό κατευθυνόμενοι προς τα νησάκια Μεγανήσι και Θηλιά. Λίγο αργότερα, συνεχίζουμε βάζοντας πλώρη για το Σκορπιό, γνωστό ως το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, για να διανυκτερεύσουμε τελικά στο Μεγανήσι και σε ένα από τα χωριά του- το Σπαρτοχώρι. Φαγητό που μυρίζει παράδοση και βόλτες στα σοκάκια του χωριού, σκιαγραφούν τον τρόπο που θα κλείσει η σημερινή μας ημέρα.

 • Ημέρα 6η: Σπαρτοχώρι-Λιμονάρι (απόσταση: περίπου 8 Nm):

Η έκτη ημέρα της θαλάσσιας περιπέτειάς μας, μας βρίσκει αφήνοντας πίσω μας το Σπαρτοχώρι, εξερευνώντας το ξεχωριστό εκείνο κομμάτι της βόρειας ακτογραμμής του νησιού που αποτελείται από γαλήνιους όρμους και καλά κρυμένες παραλίες . Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στο κολύμπι και τη χαλάρωση, ενώ λίγες ώρες πριν φτάσει στο τέλος της, βάζουμε πλώρη για την παραλία Λιμονάρι, όπου και κοντά θα διανυκτερεύσουμε.

 • Ημέρα 7η: Λιμονάρι-Κάλαμος (απόσταση: περίπου 10 Nm):

Με τελικό μας προορισμό το νησάκι Κάλαμος, ξεκινάμε τη μέρα μας νωρίς το πρωί. Συχνά βλέπουμε δελφίνια να ακολουθούν το sea kayak μας, κάνοντάς μας παρέα σε κάποια κομμάτια της διαδρομής. Φτάνοντας στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου, θα κάνουμε στάση στη βόρεια πλευρά του για μπάνιο και φαγητό και στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε τη ανατολική πλευρά της ακτογραμμής με κατεύθυνση το χωριό Κάλαμος, όπου και θα στήσουμε τις σκηνές μας προκειμένου να διανυκτερεύσουμε – ενώ το βραδινό μας φαγητό θα… αναλάβουν οι παραδοσιακές ταβέρνες που θα βρούμε στο χωριό!

 • Ημέρα 8η: Κάλαμος-Πόρτο Λεόνε-Κάστος (απόσταση: περίπου 9 Nm):

Με αρχική μας κατεύθυνση το Πόρτο Λεόνε, η θαλάσσια περιπέτειά μας συνεχίζεται στη νότια πλευρά της ακτογραμμής, με προορισμό μας το νησάκι Κάστος. Αφού εξερευνήσουμε την ανατολική του πλευρά με τα θαλάσσια καγιάκ μας, βάζουμε πλώρη για νότια προκειμένου να επισκεφθούμε τον κύριο οικισμό του νησιού, κι έπειτα να καταλήξουμε στην παραλία που έχουμε επιλέξει να στήσουμε τις σκηνές μας προκειμένου να διανυκτερεύσουμε.

 • Ημέρα 9η: Κάστος – Μεγανήσι- Μικρός Γιαλός (απόσταση: περίπου 13 Nm)

Η τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας είναι και μεγαλύτερη σε… μίλια που θα διανύσουμε με τα sea kayak μας: Κάστος, Μεγανήσι και επιστροφή στη Λευκάδα περιγράφουν σύντομα την εμπειρία της σημερινής θαλάσσιας διαδρομής μας. Το επιβλητικό κρημνώδες τοπίο της νοτιοδυτικής ακτής του Μεγανησίου σε συνδυασμό με το ξακουστό για την ιστορία και την ομορφιά του σπήλαιο Παπανικολή και δύο αξιόλογα περάσματα συνθέτουν τον καμβά της σημερινής μας εμπειρίας. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στον Μικρό Γιαλό, τον γνωστό μας πλέον όρμο στις νοτιοανατολικές ακτές της Λευκάδας.

Η τιμή του ταξιδιού περιλαμβάνει:

 • Συνοδεία διαπιστευμένου BCU (UKCC) εκπαιδευτή, ως επικεφαλής
 • Υψηλής ποιότητας εξοπλισμό sea kayak, κάμπινγκ και ασφαλείας
 • Διανυκτέρευση 3 ημερών σε δίκλινα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα
 • Πρωινό και μεσημεριανό γεύμα κάθε μέρα
 • 5 γεύματα διανυκτέρευσης στο κάμπινγκ, φρούτα και σνακ

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα χρειαστείτε:

 • Μαγιό
 • Καπέλο
 • Γυαλιά ηλίου
 • Αντηλιακή κρέμα
 • Παπούτσια θαλάσσης/ σανδάλια
 • Πετσέτες
 • Στεγνά ρούχα
 • Προσωπικά αντικείμενα / έγγραφα
 • Φάρμακα (εφόσον είναι απαραίτητα)

Και ακόμα…

 • Επιπλέον ισοθερμικά ρούχα
 • Φλις
 • Φακός
 • Είδη προσωπικής φροντίδας
 • Εντομοαπωθητικό
 • Επιπλέον εξοπλισμό για κάμπινγκ
  (Στην Odysea χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας υπνόσακους, υποστρώματα και σκηνές 2 ατόμων. Παρόλα αυτά, μπορείτε να φέρετε τον δικό σας ή επιπλέον εξοπλισμό εφόσον το επιθυμείτε, αρκεί ο όγκος του να είναι συμβατός με τη χωρητικότητα του καγιάκ).
 
Seperator