Seperator

Κρήτη

Με σημείο εκκίνησής μας τα Σφακιά, και τελικό μας σταθμό τον Κίσσαμο, το 9ήμερο αυτό ταξίδι θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε την εξαιρετική ομορφιά αυτής της πλευράς της ελληνικής ακτογραμμής, μυώντας μας παράλληλα στις ιδιαιτερότητες της κρητικής κουλτούρας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, θα φιλοξενηθούμε σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που έχουμε επιλέξει με ιδιαίτερη προσοχή στην Odysea, ενώ αντίστοιχα, περιοχές ξεχωριστής ομορφιάς θα φιλοξενήσουν τις νύχτες που θα χρειαστεί να κατασκηνώσουμε, μετατρέποντας το ταξίδι μας σε μια πραγματικά συναρπαστική εμπειρία.

Το ταξίδι είναι κατάλληλο για άτομα που διαθέτουν από αρκετή έως πολλή προηγούμενη εμπειρία στο sea kayaking.

Η αυτοπεποίθηση σε μέτριας δυσκολίας θαλάσσιο περιβάλλον, περασμένη εμπειρία σε ταξίδια sea kayaking καθώς και κατασκηνωτική εμπειρία είναι καλοδεχούμενα.

Κατά τη διάρκεια του 9ήμερου αυτού ταξιδιού, θα χρειαστεί να διανυκτερεύσουμε σε ελεύθερο κάμπινγκ (3 διανυκτερεύσεις), καθώς και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια (6 διανυκτερεύσεις συμπεριλαμβανομένης της πρώτης και της τελευταίας ημέρας).

Τις ημέρες διανυκτέρευσης στο κάμπινγκ, θα αναλάβουμε να φτιάξουμε μόνοι μας τα δύο από τα τρία δείπνα, ενώ τις υπόλοιπες, θα δειπνήσουμε σε τοπικές ταβέρνες.

 • Ημέρα Συνάντησης:

Αφού εγκατασταθούμε στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην περιοχή της Χώρας Σφακίων , στα οποία θα διανυκτερεύσουμε, (επιπλέον πληροφορίες σε σχέση με τη διανυκτέρευση θα σας αποσταλεί στο μήνυμα επιβεβαίωσης της κράτησης), συναντιόμαστε νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας προκειμένου να γνωριστούμε μεταξύ μας και να σχεδιάσουμε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε τις επόμενες ημέρες.

 • Ημέρα 1η: Σφακιά-Αγ. Ρουμέλη (απόσταση κωπηλατικής διαδρομής: περίπου 11 Nm):

Αφού ετοιμάσουμε τα πράγματά μας, ξεκινάμε από τα Σφακιά και με κατεύθυνση δυτικά, ακολουθούμε την ακτογραμμή προς το Λουτρό, ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι νοτιοδυτικά της Κρήτης. Κωπηλατώντας υπό τη σκιά των Λευκών Ορέων, θα μας δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουμε ορισμένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Κρήτης όπως αυτό του Ίλιγγα, της Αράδαινας, και της Σαμαριάς. Άγριο και ανεξερεύνητο, το τοπίο προσφέρεται για ορισμένες από τις πιο συναρπαστικές βουτιές της ζωής σας: ορεινοί όγκοι και ειδυλλιακές παραλίες συνθέτουν το σκηνικό των sea kayaking διακοπών σας. Αργότερα μέσα στην ημέρα, βάζουμε πλώτη για την Αγία Ρουμέλη, όπου βρίσκονται και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στα οποία θα διανυκτερεύσουμε.

 • Ημέρα 2η: Αγ. Ρουμέλη-Σούγια (απόσταση κωπηλατικής διαδρομής: περίπου 9 Nm):

Η δεύτερη αυτή ημέρα του ταξιδιού μας είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση της ακτογραμμής μεταξύ Αγίας Ρουμέλης και Σούγιας, ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό στη νότια ακτή της Δυτικής Κρήτης. Ακολουθώντας για μια ακόμα φορά με τα sea kayak μας τη διαδρομή που χαράσσει η σκιά των κρητικών ορέων, απολαμβάνουμε την ομορφιά ανεξερεύνητων παραλιών όπως η Ντομάτα και η Τρυπητή, που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας προς τη Σούγια. Με το πράσινο να κατακλύζει το τοπίο, συντροφεύοντάς μας στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής, προσεγγίζουμε την παραλία της Σούγιας νωρίς το απόγευμα, όπου βρίσκονται τα δωμάτια που θα φιλοξενήσουν τη νύχτα μας. Αφού εγκατασταθούμε στα δωμάτια, έχουμε όλο το χρόνο να περπατήσουμε στα σοκάκια του χωριού, να ανακαλύψουμε τη γοητεία της αρχαίας πόλης της Λισσού που απέχει ελάχιστα από τη Σούγια και να γευτούμε τις υπέροχες λιχουδιές της κρητικής παραδοσιακής κουζίνας.

 • Ημέρα 3η: Σούγια-Παλαιόχωρα (απόσταση κωπηλατικής διαδρομής: περίπου 9 Nm):

Με τελικό μας προορισμό την Παλαιόχωρα, την τρίτη μέρα του ταξιδιού μας θα απολαύσουμε τη θέα που προσφέρει από τη θάλασσα η αρχαία πόλη της Λισσού, και την ομορφιά της παραλίας Γιαλισκάρι, όπου μας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη: εκτός από βουτιές στα κρυστάλλινα νερά της, θα έχουμε την εμπειρία του μασάζ στην παραλία, πριν επιβιβαστούμε ξανά στα sea kayak μας με κατεύθυνση την Παλαιόχωρα – μια μικρή κωμόπολη δυτικά των Χανίων που συνδυάζει μοναδικά το παραδοσιακό με το funky στοιχείο. Αφού εγκατασταθούμε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που θα φιλοξενήσουν τη νύχτα μας, απολαμβάνουμε τοπικές λιχουδιές της κρητικής παραδοσιακής κουζίνας.

 • Ημέρα 4η: Παλαιόχωρα-Ελαφονήσι (απόσταση κωπηλατικής διαδρομής: περίπου 10 Nm):

Με αφετηρία μας την Παλαιόχωρα, η σημερινή sea kayaking διαδρομή μας έχει τελικό προορισμό το Ελαφονήσι. Η νοτιοδυτική αυτή πλευρά του νησιού, προσφέρεται για βουτιές και φαγητό στις παραλίες που θα συναντήσουμε κατά τη διαδρομή. Λίγο πριν το Ελαφονήσι, συναντάμε το ακρωτήρι του Κριού, ένα από τα ωραιότερα σημεία για εξερεύνηση με τα sea kayak μας – ενώ αργότερα μέσα στη μέρα, φτάνουμε στο Ελαφονήσι, όπου στήνουμε τις σκηνές μας και ξεκινάμε τις προετοιμασίες για να φτιάξουμε το δείπνο μας!

 • Ημέρα 5η: Ελαφονήσι-Σφηνάρι (απόσταση κωπηλατικής διαδρομής: περίπου 11 Nm):

Η σημερινή sea kayaking εμπειρία μας, είναι αφιερωμένη στη δυτική ακτή του νησιού. Σε μικρή σχετικά απόσταση από το σημείο που ξεκινήσαμε, συναντάμε τη Μονή Παναγιάς Χρυσοσκαλίτισσας: σκαρφαλωμένη εντυπωσιακά στην κορυφή του βράχου, η μονή αγναντεύει τη θάλασσα από τον 17ο αιώνα, οπότε και χτίστηκε. Στη συνέχεια της διαδρομής μας περιμένουν εκπλήξεις που θα κάνουν την εξερεύνησή μας συναρπαστική: η βραχώδης ακτογραμμή σε συνδυασμό με τις απόμερες παραλίες που θα βρούμε στην sea kayaking εξερεύνησή μας, θα μας δώσουν την ευκαιρία να χαρούμε την ομορφιά του τοπίου με αρκετές ενδιάμεσες στάσεις. Έχοντας ως τελικό μας προορισμό την παραλία του Σφηναρίου, συνεχίζουμε με τα sea kayak μας, έως που φτάνουμε στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που θα μας φιλοξενήσουν. Αφού τακτοποιηθούμε στα διαμερίσματά μας, απολαμβάνουμε τοπικές παραδοσιακές λιχουδιές στις ταβέρνες της περιοχής.

 • Ημέρα 6η: Σφηνάρι-Φαλάσαρνα (απόσταση κωπηλατικής διαδρομής: περίπου 7 Nm):

Την έκτη αυτή ημέρα του ταξιδιού μας θα εξερευνήσουμε την ακτογραμμή ανάμεσα στο Σφηνάρι και τα Φαλάσαρνα, που απέχουν ελάχιστα από τον επόμενο προορισμό μας, τη Γραμβούσα. Η σημερινή είναι η μικρότερη κωπηλατική διαδρομή που υπάρχει στο ταξίδι μας, επομένως έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας στη θάλασσα, να κάνουμε λίγη πεζοπορία, να μάθουμε πώς να φτιάχνουμε τα δικά μας παραδοσιακά σκαλτσούνια – σύμφωνα φυσικά με τις οδηγίες που θα μας δώσουν οι ντόπιες νοικοκυρές! Καθώς η μέρα πλησιάζει στο τέλος της, στήνουμε τις σκηνές μας όπου και θα περάσουμε τη νύχτα μας, και απολαμβάνουμε το βραδινό μας στις ταβέρνες της περιοχής.

 • Ημέρα 7η: Φαλάσαρνα-Γραμβούσα (απόσταση κωπηλατικής διαδρομής: περίπου 9 Nm):

Με σημείο εκκίνησής μας τα Φαλάσαρνα, η μέρα μας ξεκινά με κατεύθυνση το Βορρά, υπό τη σκιά του βορειοδυτικού άκρου της Κρήτης. Το ακρωτήρι της Γραμβούσας είναι άγριο και εντυπωσιακό. Μερικά ναυτικά μίλια αργότερα φτάνουμε στον Μπάλο, που μας εκπλήσσει με την αμμώδη όαση και την βραχώδη ακτογραμμή που συνθέτει το τοπίο του. Απολαμβάνουμε το γεύμα μας και εκμεταλλευόμαστε το χρόνο που θα περάσουμε εκεί για ηρεμία και χαλάρωση ενώ αργότερα περνάμε στο νησάκι Ήρεμη Γραμβούσα, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Αφού επισκεφτούμε το βενετσιάνικο κάστρο του 16ου αιώνα, στήνουμε τις σκηνές μας και αρχίζουμε τις προετοιμασίες για το δείπνο μας.

 • Ημέρα 8η: Γραμβούσα-Κίσσαμος (απόσταση κωπηλατικής διαδρομής: περίπου 9 Nm):

Η τελευταία αυτή μέρα της sea kayaking περιπέτειάς μας είναι και αυτή που θα μας ταξιδέψει στην πιο άγρια και περιπετειώδη πλευρά του νησιού. Αφού περάσουμε το ακρωτήριο, κατευθυνόμαστε νότια ακολουθώντας την ανατολική ακτογραμμή της Γραμβούσας, προς Κίσσαμο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, μια μικρή απομονωμένη παραλία θα γίνει το φόντο για ανάπαυλα και μεσημεριανό φαγητό. Αργότερα μέσα στη μέρα, φτάνουμε στον Κίσσαμο και τακτοποιούμαστε στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που έχουμε επιλέξει για τη διαμονή μας – ενώ για το βραδινό φαγητό μας, θα επισκεφθούμε κάποιες από τις ταβέρνες της περιοχής.

Η τιμή του ταξιδιού περιλαμβάνει:

 • Συνοδεία διαπιστευμένου BCU εκπαιδευτή, ως επικεφαλής
 • Υψηλής ποιότητας εξοπλισμό για κωπηλασία, κάμπινγκ και ατομική ασφάλεια
 • Διανυκτέρευση 6 ημερών σε δίκλινα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα
 • Πρωινό και μεσημεριανό γεύμα κάθε μέρα
 • 2 δείπνα διανυκτέρευσης στο κάμπινγκ, φρούτα και σνακ

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα χρειαστείτε:

 • Μαγιό
 • Καπέλο
 • Γυαλιά ηλίου
 • Αντηλιακή κρέμα
 • Παπούτσια θαλάσσης/ σανδάλια
 • Πετσέτες
 • Στεγνά ρούχα
 • Προσωπικά αντικείμενα / έγγραφα
 • Φάρμακα (εφόσον είναι απαραίτητα)

Και ακόμα…

 • Επιπλέον ισοθερμικά ρούχα
 • Φλις
 • Φακός
 • Είδη προσωπικής φροντίδας
 • Εντομοαπωθητικό
 • Επιπλέον εξοπλισμό για κάμπινγκ
  (Στην Odysea χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας υπνόσακους, υποστρώματα και σκηνές 2 ατόμων. Παρόλα αυτά, μπορείτε να φέρετε τον δικό σας ή επιπλέον εξοπλισμό εφόσον το επιθυμείτε, αρκεί ο όγκος του να είναι συμβατός με τη χωρητικότητα του καγιάκ).
 
Seperator