Seperator

Ποιοί είμαστε

Η Odysea είναι μια  επιχείρηση εκμετάλλευσης & υπηρεσιών θαλάσσιου καγιάκ, που προσφέρει ένα μωσαϊκό εμπειριών θαλάσσιου καγιάκ σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τη μορφή ημερήσιων ταξιδιών και πολυήμερων εξορμήσεων, ενώ παράλληλα εξειδικεύεται στην προσφορά μιας σειράς εκπαιδευτικών προτάσεων για όλους όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να εξελιχθούν σε αυτό.

Η Odysea γεννήθηκε επισήμως το καλοκαίρι του 2012, με την σπίθα της να έχει πυροδοτήσει δράση αρκετά νωρίτερα, από την αγάπη μας για το θαλάσσιο καγιάκ με φόντο την ανεξερεύνητη ομορφιά της ελληνικής φύσης και ακτογραμμής, καθώς και τη βαθύτερη ανάγκη μας να μοιραστούμε τη συγκίνηση και την ομορφιά που συνοδεύει την εμπειρία του θαλάσσιου καγιάκ και μιας αυθεντικής περιπέτειας.

Επικεφαλής της περιπέτειας αυτής είναι και ο εμπνευστής της: Γεννημένος το 1984 στην Άρτα, ο Γιώργος Γαζέτας* ακολούθησε σπουδές ως Μηχανολόγος Μηχανικός, ενώ παράλληλα ανακάλυπτε την Ελλάδα ως ένα καταπληκτικό και ενδιαφέρον πεδίο άνθισης του θαλάσσιου καγιάκ, που με το πέρασμα του χρόνου κατέλαβε σπουδαία θέση στη ζωή του.

Η αγάπη του για εξερεύνηση και το θαλάσσιο καγιάκ και η επί σειρά ετών ενασχόληση μαζί του, τον οδήγησαν στο να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό: η πολύχρονη εμπειρία του στη συνοδεία και εκπαίδευση με θαλάσσιο καγιάκ μέσα από την εξέλιξή του στο σχήμα της Βρετανικής Ομοσπονδίας Κανο και Καγιακ BCU(UKCC) καθώς και η πείρα του ως επικεφαλής καταβάσεων ποταμού (rafting), συντονιστής σημαντικών εταιρικών εκδηλώσεων και συνεργάτης σε διοργανώσεις ευρείας γκάμας υπαίθριων δραστηριοτήτων καθώς και σε εταιρείες που ασχολούνταν με αυτές, του γέννησαν την ιδέα της Odysea.  Με περισσότερες από 200 ενεργές ημέρες το χρόνο κατά μέσο όρο την τελευταία 5ετία, ο Γιώργος απολαμβάνει τη διαδρομή αυτή ως ένα διαρκές συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του θαλάσσιου καγιάκ με φόντο την αφοπλιστική ομορφιά της ελληνικής φύσης και όχι μόνο! Είτε ταξιδεύοντας, ως επικεφαλής σε θαλάσσιες περιπέτειες σε κάθε πιθανή γωνιά της ελληνικής ακτογραμμής, είτε μεταδίδοντας τις γνώσεις του στο θαλάσσιο καγιάκ ως έμπειρος BCU (UKCC) εκπαιδευτής, ο Γιώργος προσφέρει όλο το πάθος, τον επαγγελματισμό, και την πείρα του, επιδιώκοντας να ανάγει στιγμές θαλάσσιου καγιάκ στην Ελλάδα με την Odysea σε όμορφες, αληθινές και αξέχαστες εμπειρίες ζωής.

*Η εξειδικευμένη εκπαίδευση του Γιώργου περιλαμβάνει:

 • BCU (UKCC) Level 2 Coach με MWE στο θαλάσσιο καγιάκ (και με πορεία προς το UKCC Level 3)
 • BCU 3 Star Course Provider (2013)
 • BCU 4 star leader και εκπαιδευμένος 5 star Leader Sea
 • BCU Long Term Paddler Development (I), Paddlesafe child protection, Foundation Safety and Rescue Training, Coaching the mind – intermediate, Coastal & open water navigation & tidal planning
 • Rescue 3 international swift water rescue technician (I)
 • IRF ww rafting trip leader class 3
 • HRC, RTI & EFR First Aid Cert.
 • Θητεία ως Νοσοκόμος ΕΔ στρατού
Ποιοί είμαστε

Γιατί εμάς

Με το όνομά μας εμπνευσμένο από την Οδύσσεια, μιας από τις πιο συναρπαστικές θαλάσσιες περιπέτειες που γράφτηκαν ποτέ στην ιστορία, στην Odysea στοχεύουμε στο να μοιραζόμαστε αξέχαστες και απολαυστικές εμπειρίες θαλάσσιου καγιάκ μέσα από μια διαδρομή έμπνευσης, εξέλιξης και αναζήτησης προκλήσεων. Με αυτό το στόχο, φροντίζουμε για:

 • αφοσίωση και εξειδίκευση στην εκπαίδευση και συνοδεία θαλάσσιου καγιάκ
 • υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και εξοπλισμό
 • πληθώρα προορισμών για εξορμήσεις με θαλάσσιο καγιάκ,  που καλύπτουν τα πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικά τμήματα της ελληνικής ακτογραμμής η εξερεύνηση των οποίων γίνεται με χαρούμενη, απολαυστική και εποικοδομητική διάθεση

Ξεκίνησε λοιπόν το ταξίδι σου!

Γιατί εμάς

Εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός που θα βρείτε στην Odysea (σκάφη, κουπιά, περιφερειακός αλλά και ο κατασκηνωτικός εξοπλισμός) έχει επιλεγεί με έμφαση στην άνεση, την αξιοπιστία και την ποιοτική απόδοση. Άψογα συντηρημένος και αξιόπλοος, εξασφαλίζει την ασφάλεια και την άνεση που χρειαζόμαστε σε κάθε sea kayaking υπηρεσία που προσφέρουμε. Σκάφη από P&H, Necky, Valley και Prijon, κουπιά από Werner Paddles, εξοπλισμός από PeakUK, Palm, Kokatat, Lomo, HF, Reed και άλλους κορυφαίους κατασκευαστές χαρίζουν αναμφίβολα, την αίσθηση μιας sea kayaking εμπειρίας όπως ακριβώς θέλουμε να τη μοιραζόμαστε μαζί σας – ενώ οι αδιάβροχες σκηνές (MSR και Marmot), οι υπνόσακοι (7H) και τα υποστρώματά μας (Thermarest), κάνουν τη διαμονή μας όταν κατασκηνώνουμε εξαιρετικά ευχάριστη και άνετη! Προσέχουμε τον εξοπλισμό μας τόσο κατά την επιλογή του όσο και κατά την βελτίωση και συντήρησή του: και με τη σειρά του, εκείνος προσέχει εμάς!

Είπαν για την Odysea

Βαντίμ Βερμπίσκιτς, Λιθουανία

Εάν δεν έχετε ξανακάνει καγιάκ αλλά σας αρέσει να μαγειρεύετε ας πούμε (ή οτιδήποτε αγαπάτε) - να είσαστε σίγουροι οτί ο Γιώργος θα σας κάνει να αισθάνεστε οτί είσαστε στην κουζίνα και μαγειρεύετε κάτι πολύ ιδιαίτερο όταν είσαστε εκεί έξω!

Γιάννης Χατζηφραντζέσκος, Αθήνα, Ελλάδα

Η τιμή που είχα να είμαι μαθητής σου είναι άρρητη. Πρώτη μου φορά ένας δασκαλός μου δίνει χώρο και πεδίο για να μάθω και γι'αυτό σ'ευχαριστώ.... Η πνευματική τροφή που έλαβα... μου άλλαξε επίπεδο. Ευχαριστώ απο καρδιάς.

Seperator